Lura Dina Smaklökar

No Comments

Lura Dina SmaklökarMed den semester som vår inspiration, låt oss se om vi kan spela några trick på våra smaklökar. Eftersom vi använder viktminskning Kliniken verktyg för att betona mer hälsosam, fettsnål och kalorifattig mat, våra smaklökar kan vara att berätta för oss (OK, skriker på oss) att det är något som saknas. Ju mer vi vet om hur de smaklökar som faktiskt fungerar, desto mer kan lura dig till att vara nöjd och glad över vår nya, hälsosammare, lättare sätt att leva

Näsan Vet

Innan det blir för smaklökarna, men låt oss börja med de organ som är direkt ovanför dem, näsan. Det är rätt, gott folk, medan tungan finns smaklökar är ansvariga för att upptäcka grundläggande smak (salt, beskt, surt, sött och salt), det är näsan som identifierar specifika smaker i maten med hjälp av luktsinnet, eller lukten. Har du någonsin undrat varför maten inte smakar lika bra, oavsett hur bra det ser ut, när du har en täppt näsa?

Naturligtvis, vi luktar vår mat som vi tillagar våra bett och sätta det i vår mun. Men visste du att du andas in doften samtidigt som du var tugga din mat? När vi tuggar, flyktiga lukter, gaser och liknande ämnen) frigörs från mat och pumpas upp till lukt-receptorer beläget bakom näsroten. Mycket effektivt!

Fat Smakar Bra, Eller Hur?Fat Smakar Bra, Eller Hur?

Tänk igen: fett molekyler är egentligen för stor för att kunna behandlas av smaklökar. Hur kan det då komma livsmedel som är höga i fett smakar så bra, frågar du. Vad du kan vara vinprovning är orenheter och flyktiga ämnen som blandas i hög smak oljor som oliv-och sesamfrö, kött som bacon, eller min favorit, smör. Har du någonsin insett hur mycket smak smör har när du bryna i en stekpanna? Fettet har inte förändrats; orenheter i smör bara komma genom bättre. Fett är också ett lösningsmedel för lukter, slutligen, gör din väg till vårt nasala receptorer. I många fall, desto större är mängden fett, desto större “doft” av dessa smaker.

Låt oss nu tala om kungen av fett: stekt mat. Experter misstänker att den höga temperaturen stekning processen av utsläpp av flyktiga föreningar i livsmedel, därför aktivering av fett och arom.” Stekning på höga temperaturer, det bidrar också till två andra önskvärda egenskaper:

Knapriga konsistens på utsidan, medan fuktig och anbud på insidan

Unika smaker av karamellisering av socker och stärkelse och bryning av maten

Ha i åtanke att ett livsmedels smak och vår njutning av verkligheten beror på många av våra sinnen: lukt, känsel, syn, och självklart också i smaken.

Trick och Behandla dina Smaklökar 10 Sätt att Lura och Behandla SmaklökarTrick och Behandla dina Smaklökar 10 Sätt att Lura och Behandla Smaklökar

Med hänsyn till hur smaklökarna fungerar och hur fett i maten ger ett brett spektrum av egenskaper till mat, från crunchiness i kex och chips till fukt i kakor och tårtor, här är 10 sätt att lura dina smaklökar i kärleksfulla lättare rätter:

  1. Smaken av din låg fetthalt recept med den godaste, fräschaste ingredienserna du kan hitta. Färsk vitlök smakar bättre än vitlökspulver, basilika och persilja har mer smak än torkade. Citron, citron eller apelsinskal (finhackad) kommer att lägga smak till en maträtt som endast kräver citron, lime eller apelsin juice.
  2. Rosta, steka, eller browning vissa recept ingredienser — såsom nötter och vitlök — kan ta fram det naturliga smaker.
  3. Prova några livsmedelsbutik produkter som knep för att minska fett och kalorier i produkter, men skär inte så mycket att dess smak är mycket olika. Några välsmakande exempel på detta är, Naturligtvis, Din Feta Gratis Gräddfil, Cracker Barrel Ljus sharp Cheddar, Minskad Fett Triscuit kex och ljus majonnäs.
  4. Använd hälften riktiga ägg och hälften av ägg substitut i en mestadels ägg maträtt, såsom paj, omeletter, frittatas, etc, du Kan lura dina smaklökar till att tro att allt är riktiga ägg när du har verkligen minska fett och kolesterol i hälften!
  5. Amerikanerna behöver för att få ut av den friterade tåg. Allt, det verkar, är panerad och stekt i dessa dagar. I stället lura dina smaklökar till att tro att maten du äter är stekt när det verkligen brynt av panfrying, ugnen eller stek i lite olja.
  6. På tal om olja, låt rapsolja matlagning spray för att spara dagen! Vet om beläggning stekpanna för att steka den i panna eller i ugn med rapsolja matlagning spray. Men visste du att du kan också använda matlagning spray till päls på utsidan av den mat som du är ugnen att steka eller panfrying? Det är, bokstavligen, rockar mat med ett tunt lager av små droppar rapsolja-bara tillräckligt för att täta utsidan av jordskorpan eller panering och uppmuntra vissa browning som det kockar.
  7. När det är nödvändigt för att behålla karaktären av ett visst livsmedel, kan du fortfarande använda en matlagning metod som består i fett, men använder mycket mindre.
  8. Fett tenderizes och fuktar mat som olja läggs i muffins eller tårta recept. I de flesta fall kan ersätta minst hälften av fettet i en bageri-typ recept med något som tillför fukt. Ingredienser, till exempel smaksatt yoghurt, fettfri eller ljus cream cheese, lätt-eller fettfri gräddfil, äppelmos, likör etc hjälpa till att tjäna detta syfte i bakade recept.
  9. Om du inte riktigt bryr dig om några av fett minskning produkter där det i vissa recept kan du alltid lätta upp receptet genom att helt enkelt använda mindre av den äkta varan. Med andra ord, om du föredrar vanlig feta ost, använda hälften av det belopp som anges i receptet. Om du föredrar vanlig fet korv eller köttfärs, skär fettet i hälften genom att använda halva mängden i dina recept.
  10. En knopp ofta gör susen. De emulgeringsmedel som finns naturligt i äggulor (lecitin) hjälper till att binda fettet av ingredienser med den icke-feta ingredienser i recept av bageri såsom kakor, muffins, pajer och kakor. Ofta, två eller tre ägg när du faktiskt en äggula kommer att göra. Ofta kan du lägga till ett ägg till ett recept och ersätta den andra ägg 1/4 dl ägg substitut, (såsom EggBeaters) eller två äggvitor.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *